Інформаційна година: «Запобігання та протидія проявам насильства»

Життя без насильства

30 листопада 2021 р. в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для здобувачів освіти у бібліотеці ДПТНЗ «Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну»  була проведена  інформаційна година: «Запобігання та протидія проявам насильства»  Аллою Кравченко, бібліотекарем та Тетяною Кирноз і Наталією Вірченко, вихователями гуртожитку.

Ми в своєму житті досить часто чуємо, або навіть стикаємося із ситуаціями насильства. Насильство є фактором примусового контролю, який практикує одна людина над іншою. Які ж форми насильства існують? Як захистити себе від проявів насильства? Що можна зробити, щоб запобігти жорстокому поводженню з дітьми та насильству в сім’ї?

На ці та багато інших запитань намагалися знайти відповіді учасники заходу. В ході зустрічі підлітки створили хмарину слів до слова «насильство», склали алгоритм дій щодо попередження домашнього  насильства та  ознайомилися з інформацією про телефони гарячих ліній, куди можна звернутися за допомогою у разі  проявів насильства.