![🧑🍳](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t24/1/16/1f9d1_200d_1f373.png)
![🍲](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t66/1/16/1f372.png)
![🥔](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb0/1/16/1f954.png)
![🧅](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tc3/1/16/1f9c5.png)
![🌶](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tee/1/16/1f336.png)
На Слобожанщині борщ готували з квасолею, заправляли злегка підсмаженим борошном (готували затірку). Для смаку додавали сік свіжих вишень або яблук.![🍒](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t28/1/16/1f352.png)
![🍏](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1/16/1f34f.png)
![🍎](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f34e.png)
![🍒](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t28/1/16/1f352.png)
![🍏](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1/16/1f34f.png)
![🍎](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f34e.png)
Другий різновид борщу – щавелевий. Його варили з молодим щавілем, кропивою, лободою, подавали з круто звареним яйцем та сметаною.![🥚](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t5d/1/16/1f95a.png)
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
![🧂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f9c2.png)
![🥚](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t5d/1/16/1f95a.png)
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
![🧂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f9c2.png)
Третій різновид бощу – холодний. Холодник готували влітку. Овочі варили, різали соломкою, заправляли квасом або сироваткою, додавали круто зварені яйця, зелень, сметану, м’ясо або рибу.![🥩](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td4/1/16/1f969.png)
![🥩](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td4/1/16/1f969.png)