Другий день навчальної поїздки за програмою «Ізолювальник з термоізоляції»

✅ Другий день навчальної поїздки за програмою «Ізолювальник з термоізоляції» підтвердив важливість постійного професійного розвитку та обміну досвідом.
Святський Олександр, викладач ПТП, отримав багато нових знань та ідей, які обов’язково знайдуть своє відображення у його роботі.
Поділилися своїми професійними знаннями:
🔹 Дмитро Літвінов. Провідний енергоаудитор енергосервісної компанії “AdamsON”.
Тренінг “Комплексний енергетичний аудит будівель”.
Втрати теплової енергії. Тестування енергоефективності будівель. Збір і аналіз даних. Місця втрат теплової енергії. Енергетичний баланс. Проблематика будівель. Розробка заходів з енергозбереження. Послідовність залучення оптимальних рішень. Встановлення пріоритетних заходів. Використання спеціального обладнання енергетичного аудиту. Тепловезійна зйомка. Пошуки дефектів. Перевірка енергоефективності віконних конструкцій.
Обстеження вентиляції. Вимоги до витяжних пристроїв.
Програмне забезпечення моделювання будівель.
Проблеми сучасного будівництва. Побудова фактичного балансу тепловтрат та похибок.
🔹Роман Венгер , керівник компанії “Teplokram”
Провів майстер – клас “Теплоізоляційні матеріали, які використовуються для утеплення та ізоляції трубопроводів і димоходів”
Для чого потрібна ізоляція. Збереження тепла, утеплення для пожежної безпеки, часткова ізоляція, умови використання ізоляції, механічні впливи на ізоляції. Ізоляція зі спіненого поліетилену. Ізоляція зі мінеральної вати, ізоляція зі спіненого каучуку. Ізоляція зі пінополіуретану.
Часткова ізоляція при влаштуванні теплої підлоги.
Ізольовані сендвіч-труби для димоходів. Проблеми пожежної безпеки при ізоляції димоходів.
Терморосширення. Цикл нагрівання. Ізоляція проходів через перекриття. Кальцій-селікатна плита Super Isol для ізоляції виходів труби.
Проведено воркшоп “Монтаж теплоізоляційних матеріалів для трубопроводів на основі спіненого каучуку та поліетилену”
Теплоізоляційгі конструкції. Захисні покриття поверхні. Вимоги до теплової ізоляції.
🔹Орест Пахолюк. Енергоаудитор, експерт з енергоефективності, член-кореспондент Академії будівництва України, кандидат технічних наук. “Утеплення трубопроводів в загальній концепції термомодернізації будівель”.
Енергетичний баланс. Опалювальний об’єм.
Додаткові та обов’язки заходи щодо утеплення трубопроводів в загальній концепції термомодернізації будівель. Теплова ізоляція. Залежна та незалежна системи ІТП. Функції теплоізоляції. Послідовність монтажу теплоізоляції трубопроводів.
Цікавим завершенням дня була екскурсія науковим містечком “Нова енергія”.
Багаторівнева платформа інтерактивного навчання у сфері науки та технологій, де вдало поєднуються розважальна та просвітницька складові.
Семінар відбувається за сприяння проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”, що впроваджується в Україні компанією “Deutshe Gesellshchaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH” за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.
Дякуємо організаторам за корисний день та можливість обміну досвідом!