Звіт проведення тижня будівельних професій

Згідно річного плану роботи методичної комісії будівельного профілю 05.02.18 – 09.02.18р. на базі ліцею було проведено тиждень будівельних професій. Сьогодні будівництво не стоїть на місці, постійно прогресує, а тому і всі заплановані заходи були націлені на розвиток професійних вмінь та здібностей учнів.

Будівельник – це місія для чесних,

Для тих, хто у своїй справі знає толк.

Ламати не будувати – істина тобі відома,

Цемент не вата – засвоїв ти давно.

Перший день. Розпочався тиждень з проведення конкурсу стінних газет «Моя улюблена професія», в яких учні груп будівельного напрямку в яскравих фото колажах показали життя та навчання своїх груп. Так, в конкурсі прийняли участь групи І, ІІ, ІІІ курсів, які навчаються за професіями: «Муляр. Електрозварник ручного зварювання», «Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник». Учні групи №34 «Муляр. Електрозварник ручного зварювання» показали майстер-класи «Нарізання кутників» та «Зварювання в нижньому положенні основних типів зварних з’єднань». Майстер-клас від групи №34 – не просто демонстрація здібностей, а найголовніше – духовне єднання, підтримка майстра в/н Литвинюка С. В. і товаришів по групі. (фото 1-4)

Другий день. Другого дня було проведено брейн-ринг з електротехніки між учнями груп двох будівельних напрямків.  Змагались команда учнів за професією «Муляр. Електрозварник ручного зварювання» з командою учнів за професією «Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник». Підготувала і провела брейн-ринг викладач спеціальних дисциплін Телеус В.В. (фото 5-8)

З невеликою перевагою перемогла команда учнів за професією «Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник». Переможців нагородили грамотами та солодкими призами.

Третій день. Наступний день зібрав всіх бажаючих в майстерні мулярних робіт, де відбувся конкурс професійної майстерності на кращого за професією муляр. П’ять  юних робітників на чолі з майстром в/н Литвинюком С.В. показали свої вміння і навики муруючи цегляні стопчики під лаги. По завершенні конкурсу журі підвело підсумки та визначило переможців, якими виявились: І місце Протченко Д., ІІ місце Бондар О., ІІІ місце Жук В. Майстер в/н Литвинюк С.В. належним чином організував роботу та мотивував учнів до обраної професії.

В цей день також була проведена олімпіада серед представників груп ІІ, ІІІ курсів за професією «Муляр. Електрозварник ручного зварювання»  з технології кам’яних робіт. Підготував і провів олімпіаду викладач спеціальних дисциплін Баяндін Є.М. Переможцями стали: І місце Шилін Р., ІІ місце Жук В., ІІІ місце Благословенний М. (фото 9-13)

Четвертий день. Четвертого дня майстер в/н Паншина Г. П. разом з представником групи №5 за професією «Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник» Доценко І. продемонстрували майстер-клас «Декоративне ощтукатурення поверхонь». Даний захід вразив присутніх різноманітністю сучасних видів оброблення поверхні.  Майстер в/н Паншина Г.П. разом з учнем відтворила всі необхідні етапи, наголосивши учням на важливих моментах виконання робіт. Даний захід запевнив всіх присутніх, що постійно потрібно слідкувати за новинками будівництва, щоб “йти в ногу з часом”.

В цей день також була проведена олімпіада серед представників груп І,ІІ курсів за професією «Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник» з технології штукатурних робіт. Підготувала і провела олімпіаду викладач спеціальних дисциплін Телеус В.В. Переможцями стали: Осадчий А. – І місце, Шевчун В. – ІІ місце, Муштаєв В. – ІІІ місце серед учнів І курсу; Машталєр Д. – І місце, Людвиг Ю. – ІІ місце, Ніколенко Ф. – ІІІ місце серед учнів ІІ курсу. (фото 14-16)

П’ятий день. Завершенням тижня було відлвідано урок виробничого навчання в групі №15 «Штукатур. Маляр», який провела майстер в/н Драник Р.В. за темою: «Обробка швів сумішами самоклеючою серп’янкою». Учні заслухали важливі моменти з нової теми та дізналися якими якостями повинні володіти кваліфіковані робітники. (фото 17-20)

Тиждень закінчився звітним засіданням усіх членів будівничого профілю, де виступила голова методичної комісії Телеус В.В. з інформацією про результати проведення тижня будівельних професій.