Створення колажу “Портрет нашої групи”

13 березня 2018 року, практичним психологом Біловол Л.В з учнями було проведено заняття, під час якого учні створювали колаж “Портрет групи”. Учням необхідно було придумати назву колажу (назву групи) і, не забуваючи про улюблену справу, – професію, за якою навчаються, знайти в газетах та журналах інформацію з картинками для відтворення портрету групи кравців.

Після обговорення варіантів, дійшли висновку, що колаж буде мати назву “НАТУРА”. З цього моменту почалося все саме веселе і розважливе. Підлітки шукали картинки, що кому сподобалося. Вирізали, обривали, домальовували…Був такий елемент: “В чому зміст життя?”. Дівчата пояснили: це означає, що в кожної людини є своя мета в житті, яку вона досягає, тому в кожної людини є свій сенс життя. Даний елемент став головною тематикою подальшого створення. Адже, в кого сенс полягає в тому, щоб гарно виглядати; в інших – стати модельєром; деякі взагалі, щоб смачно поїсти. Ще була думка – мати гарну фігуру або знайти нареченого та вийти заміж.

Жодна думка чи ідея не була відхилена. Спільна робота допомогла згуртуватися і відкритися кожному члену групи.

Заняття було веселим і незвичним, тому дуже сподобалось дівчатам. А спільно виконаний колаж відобразив мрії, захоплення, улюблені справи та майбутню професію юних красунь.