Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну шанують пам’ять Великого Кобзаря

Здається – кращого немає                              

Нічого в Бога, як Дніпро

Та наша славная країна

Т.Шевченко

 

14 березня у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбувся літературний вечір: «Шевченко – наш. Він для усіх століть…».

Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки-України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Тарас Шевченко залишив нам неоціненну культурну і духовну спадщину, заклавши найміцніший фундамент української державності, моноліт української нації.

Багато років пройшло після смерті Тараса Шевченка. Але його поезії, його картини забути неможливо. Вірші Кобзаря завжди на слуху. Вони підтримували українців під час бідування, під час пошестей і голоду. Вони ставали наче добрими порадниками у скруті, бо написані з такою щирістю, що душа бринить від щастя чи від туги. Багато з них стали піснями, і тепер вже ніхто не може їх відрізнити від народних пісень.

Заглибитись в духовну спадщину митця, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості в наші дні, присутні мали можливість під час заходу у бібліотеці.

Ведучі розповіли про складні життєві дороги поета, провели вікторину та виявили серед присутніх найкращого знавця його творчості.

На святі лунали пісні на слова Шевченка, учні декламували вірші, читали уривки із священного «Кобзаря».

По закінченню заходу ведучі на тому, що нині Т.Шевченко став центральною постаттю українства, його духовним символом, епіцентром національної честі. Його творчість слугує об’єднанням української нації, утвердженням державності України.

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.