Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну шанують пам’ять видатних земляків

Існує думка, що історія – щось далеке від нас, таке, що давно минуло. Ні, історію творимо ми – повсюди і щогодинно. День, прожитий кожним із нас сьогодні, завтра стане історією – історією сучасності. І з того, яким був цей день, чим він був насичений, про нас судитимуть наші нащадки.

Історія, людська пам’ять – суворий та принциповий суддя великих людей, і часто такий «судовий процес» розтягується на століття. Але переосмислення, переоцінка окремих персон тільки підкреслює їхню неординарність, здатність впливати на людське співтовариство і через багато років після своєї смерті…

22 березня 2018 року у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбулася виховна година на дуже важливу і цікаву тему «Вони прославили наш край».

За кілька століть Сумщина дала світу та Україні сотні відомих людей, які вписали не одну славну сторінку в історію рідного краю. «Золотими літерами» в народній пам’яті записані імена Герасима Кондрат’єва, Івана та Павла Харитоненків, Миколи Терещенка, Дмитра Суханова та багатьох інших.

Цікаві факти із меценатської діяльності та життєвої долі родин славетних меценатів   розповіли ведучі заходу. Присутні детально дізналися про вклад родини Харитоненків та Терещенків у культурну, наукову, мистецьку, просвітницьку та благодійну скарбницю рідного краю,  довідалися про яскравих нащадків Миколи Терещенка, які продовжили справу свого батька, діда та  прадіда.

Досвід доброчинної й культурно-освітньої діяльності сумських меценатів має велике значення для розвитку соціальних і культурних відносин на сучасному етапі, коли доброчинність як невід’ємний атрибут європейського цивілізованого громадянського суспільства відроджується в різних сферах суспільного життя незалежної України.

Читачі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Земляки, якими ми пишаємось», переглянути книги й документальні матеріали про знаменитих земляків.

Всі присутні на зустрічі, дійшли висновку, що в цей не простий для нашої країни час кожному з нас необхідно бути гідним пам’яті наших славних земляків, продовжувати традиції українського доброчинництва і підтримувати добрим словом і ділом тих, хто цього потребує.