Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну до проблем енергозбереження в країні

Україна має значні природні ресурси та унікальне навколишнє середовище, але водночас є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону та однією з країн світу, де енергія використовується найменш ефективно.

З метою привернення уваги до проблем енергозбереження та раціонального використання ресурсів, розширення та поглиблення знань учнів про методи енергозбереження у побуті та альтернативні джерела енергії у ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» з 26 по 30 березня 2018 року проходить Тиждень енергозбереження.

У рамках Тижня у бібліотеці училища 29 березня відбулася година спілкування «Енергозбереження у побуті».

Ведучі заходу розповіли присутнім про актуальність питань енергозбереження… Цікавий факт – для того, щоб 12 годин щодня протягом року горіла одна лампа потужністю 100 Вт, необхідно спалити 180 кг вугілля, внаслідок чого в атмосферу буде викинуто 425 кг СО2.

Під час бесіди учні змогли дізнатися про енергоефективність та енергозбереження, економію та раціональне споживання ресурсів, утеплення будинків, відновлювані джерела енергії, а також, як кожний з нас може впливати на стан довкілля в Україні.

Учасники заходу  переглянули презентацію «Природні джерела енергії», в якій була надана інформація про застосування енергії Сонця, Землі, річок та Світового океану.  Під час перегляду учні пропонували заходи по збереженню енергії, що доступні кожному. Варіанти були найрізноманітніші: вимикати світло, коли воно не потрібне; утепляти житло; використовувати енергозберігаючі лампи та багато ін.

Також читачі мали можливість ознайомитися з виставкою інформаційних матеріалів «Збережемо енергію – збережемо природу!», яка популяризує заходи з енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії, інформує про паливно-енергетичний комплекс України.

Учасники заходу прийшли до висновку, що знання, отриманні під час підготовки та безпосередньої участі у бесіді є не лише цікавими, а й корисними, адже маленьке зусилля кожного рятує оточуюче середовище, рятує Землю, рятує всіх.