Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну приймають участь у місячнику з охорони праці

 

З метою  підвищення рівня обізнаності учасників навчально-виховного процесу з питань безпеки життєдіяльності, виховання в учнів навичок безпечної поведінки та дій у надзвичайних ситуаціях, формування у молоді світоглядних та етичних основ здорового способу життя, запобігання нещасним випадкам у ДПНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» з 02 по 30 квітня 2018 року проводиться Місячник з охорони праці й безпеки життєдіяльності.

11 квітня для учнів гуртожитку у  бібліотеці була проведена виховна година «На варті життя. Обізнаний, значить озброєний».

         Історія Всесвітнього дня охорони праці починається з 1984 року, коли Канадський союз державних службовців запропонував віддавати данину пам’яті робітникам, які загинули або отримали травми на робочому місці.

Пізніше цю ініціативу підтримала Міжнародна організація праці, офіційно заснувавши Всесвітній день охорони праці. Вперше він відзначався у 2003 році. Основне завдання цього всесвітнього дня – привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми охорони праці, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Відповідно до Указу Президента  України від 18 серпня 2006 року “Про День охорони праці” було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.

Ведучі заходу проінформували слухачів про заходи, спрямовані на підвищення рівня техніки безпеки, на захист навколишнього середовища,  розповіли про особливості захисту від нагрітих поверхонь, виробничого обладнання, від ураження електричним струмом, від шуму та вібрації, тощо.

На тему охорони здоров’я була підготовлена виставка книг та журналів, з якою ознайомила присутніх бібліотекар.

Виховна година була корисною для учнів. Вони отримали багато корисних порад, які допоможуть їм вберегти себе від надзвичайних ситуацій під час роботи та в побуті.