Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» вшанували пам’ять загиблих у Другій світової війні

                                                               Весна іде і переможним кроком

                                                               В тюльпановому вічному вогні

                                                               Йде травень крізь хвилини, дні і роки,

                                                               Несе нащадкам спогади свої …

 

Напередодні великого свята Перемоги, 7 травня у вітальні бібліотеки ДПТНЗ «Сумського вищого училищі будівництва і дизайну» відбувся Урок мужності «Маки пам’яті», присвячений 73-й річниці перемоги над нацизмом у Європі та Дня пам’яті та примирення.

У цей день учні гуртожитку зібралися разом, щоб згадати героїв-визволителів, вклонитися їх подвигу, згадати словами подяки тих, хто живий, і тих, хто пішов, своїм життям показавши приклад великого служіння Вітчизні, миру і добру…

Минають роки…все далі і далі відходять від нас грізні і важкі часи Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.

В шану полеглим героям  на Басівському кладовищі була впорядкована братська могила воїнів, які померли в госпіталях у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. Щороку наш волонтерський загін «Небайдужі серця» таким чином вшановує пам’ять загиблих воїнів.

Наталія Вірченко, вихователь гуртожитку, в розмові з учнями зазначила, що особливо зараз, у ці неспокійні часи, пов’язані з подіями на Сході нашої країни, ми по-справжньому зрозуміли значення  слова «війна», її жорстокість та наслідки. Сьогодні наша країна проходить через нелегкі випробування. Ми захищаємо свою праведну справу, свій доленосний вибір – жити і працювати у вільній європейській країні.

Ми знаємо, що ми сильні, що Перемога буде за нами!