Моя майбутня професія – візажист

Візажист-стиліст – це, у першу чергу, художник, який малює не на полотні, а на обличчі або тілі; віртуоз стильного образу справжньої особистості.

Багато дівчат хотіли б пов’язати свою роботу з сферою моди, дизайну – і в цьому випадку варіантом може стати професія візажиста. Робота візажиста складається з двох етапів: коректування і поліпшення контура обличчя за допомогою макіяжа. Мода постійно змінюється, тому при накладенні макіяжа, візажіст зобов’язаний враховувати не тільки індивідуальність клієнта, але і відображати напрями моди, підкреслюючи загальний стиль особи — стиль одягу і вміння поводити себе в суспільстві.

Візажист — це така ж професія, як і будь-яка інша, тому дуже важливо отримати хороші базові знання і далі розвивати їх у тому напрямку, в якому Ви вирішите працювати — салон, подіум, глянець, кіно і т.д.. Ми пропонуємо не просто допомогти Вам освоїти техніки макіяжу, але й грамотно ввести Вас в творчу професію. Адже візажист — це, перш за все художник, творець, для якого немає законів і кордонів.

На базі ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» Ви можете опанувати професію «Перукар (перукар – модельєр), візажист». Ми навчаємо: технолії виконання базових та модельних стрижок жіночих, чоловічих та дитячих; фарбуванню волосся сучасними способами різними групами барвників; хімічної завивки різними способами; укладки волосся холодним і гарячим способами; миття волосся голови; масажу голови; вивчається склад та властивості шкіри, волосся людини, основам професійної етики; основам технології візажу (колористика, техніка візажу, основи косметології, матеріалознавство, гігієна та санітарія). У нас працюють висококваліфіковані вчителі та майстри. Термін навчання 3 роки.

З історії професії

Косметичне ремесло зародилося в 1930-х роках. Важливо зазначити, що візажисти-стилісти того часу не особливо користувалися популярністю, оскільки багато з них були безробітними акторами, які крім акторської майстерності займалися макіяжем та створенням стилю. Ось чим можна пояснити той факт, що актори (артисти театру чи кіно) повинні були самі вміти наносити собі макіяж та підбирати костюми і зачіски. Однак до кінця ери німого кіно студії почали наймати людей, які були відповідальними у сфері стилю та макіяжу – ось це і було народженням професії стиліста-візажиста.

Характер роботи

Робота візажиста-стиліста складається з кількох етапів: по-перше – це визначення кольоротипу людини; по-друге – це корегування і зорове поліпшення контуру обличчя, що виконується за допомогою різноманітних косметичних засобів, а також створення цілісного образу людини; по-третє – поєднання класичних прийомів із модними тенденціями макіяжу та стилю. Зазвичай візажисти-стилісти працюють разом із перукарями, доводячи цілісний образ до досконалості.

Умови роботи

Професія візажиста-стиліста належить до розряду фізичної та розумової праці, адже майстер повинен докласти неабиякі зусилля, щоб проявити свою творчість. Займатися нею можуть як жінки, так і чоловіки різного віку. Трудова діяльність здійснюється в перукарнях чи салонах краси, на відповідно обладнаних робочих місцях. Вони ж, у свою чергу, мають бути добре освітленими, оснащені ергономічними кріслами, різноманітними полицями для інструментів і косметичних засобів та дзеркалами. Візажист-стиліст працює в приміщенні, зазвичай стоячи.

Ринок праці

Візажисти-стилісти працюють в салонах-перукарнях, у фото-студіях, у весільних салонах, майстрами в/н, викладачами у вищих навчальних закладах, а також у невеликих приватних підприємствах. Потреба на ринку праці висока.

Освітня підготовка

Якщо ви бажаєте навчитись колориметрії, стилістиці, створенню неповторних цілісних образів та опанувати мистецтво розпису на тілі, відоме як bodi- та face-art ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» чекає на Вас!

Медичні обмеження

Професія візажист-стиліст протипоказана людям, які страждають різноманітними алергічними захворюваннями, вадами зору та вадами опорно-рухової системи.

Вимоги до індивідуально–психічних особливостей

Художні здібності, здатність встановлювати контакт з людьми, розвинута творча уява, образна пам‘ять, здатність сприймати і розрізняти широкий спектр кольорів і їх відтінків, почуття гармонії і симетрії.

Перспективи

Ця професія має високий попит на ринку праці. Завдяки участі в конкурсах візажисти-стилісти мають перспективи кар’єрного росту і створення свого імені.
Оплата праці – висока.

Споріднені професії: стиліст-перукар, стиліст-модельєр.