«Україна прагне миру!»

У кожного, ким би він не був, чим би він не займався,

є один борг, який потребує самовідданого й вірного

служіння: захищати мир.

 

Новий навчальний рік для першокурсників ДПТНЗ СВПУ будівництва і дизайну розпочався  Першим  уроком «Україна прагне миру!». Підготували та провели урок викладачі навчального закладу  Дарницька О.М.,  Шевченко В.С. та бібліотекар Кравченко А.М.

Основний зміст уроку був спрямований на формування в учнів відчуття приналежності до України – мирної нації, усвідомлення вартості людського життя; виховання почуття патріотизму та готовності до захисту рідної землі, особистої відповідальності за мир у всьому світі.

Ведуча заходу Олена Дарницька здійснила історичний екскурс в минуле, а також розповіла про хвилюючі події сьогодення. Присутні віддали пошану Героям, які захищають нашу багатостраждальну українську землю.  Відчуття від почутого посилювали відеосюжети «Народжені вільними», «Україна прагне миру» та інші.

Тематичний урок включав у себе цілу серію цікавої і змістовної інформації, а саме: вікторини, пісні про мир, вірші, прислів’я та вислови видатних людей.

Кожен із присутніх зрозумів, що потрібно пам’ятати, не забувати уроки історії, любити і берегти нашу Батьківщину, бути справжнім патріотом і громадянином своєї незалежної держави.

Перший урок викликав в учнів щирі патріотичні почуття, розуміння необхідності відстоювати мир на рідній землі і у всьому світі