Тиждень професій кравець, закрійник

Втілення краси, сучасного художнього стилю, результатом якого є різноманітний одяг – це кропітка творча робота кравця, закрійника, які є найдавнішими і найсучаснішими, оскільки потреба в кравецьких послугах існує постійно.

З метою підвищення рівня  знань та посилення інтересу до кравецької справи, розвитку творчих здібностей учнів, виховання любові до своєї майбутньої професійної діяльності проведено тиждень з професій кравець, закрійник (з 10.12.2018 року по 14.12.2018 року) – тематика якого була цікавою та різноманітною.

Тиждень розпочався з розіграшу подарункових сертифікатів на презентації фотозони «Створи новорічну листівку» із костюмами театру мод  Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну». Отримали  сертифікат Трубанова Настя, Чижова Даша, бо вони сфотографувалися, виконали святкове оздоблення світлини, отримали найбільшу кількість схвалень у соціальній мережі. Фото Жало Л.П. отримало найбільшу кількість лайків.

Роботу фотозони забезпечили члени методичної комісії: Рубаха А.А.,

Румянцева Л.М., Чижова О.І. Ілліна О.М., Шевченко В.С.

Виставка ескізів «Моя майбутня колекція» серед учнів училища, яку організувала викладач професійно-теоретичного навчання Ілліна О.М., сприяла визначенню нових майбутніх талантів.

Цікавим видався  відкритий урок на тему:  «Обробка застібки на рукаві» для усіх бажаючих майстрів виробничого навчання та викладачів училища, який провела майстер виробничого навчання Румянцева Л.М.

Майстер–клас «Шарф-трансформер» організований майстром виробничого навчання Рубахою А.А., показав, як одна річ може перевтілюватися у різні форми.

Відбулася Міжнародна науково-практична Internet-конференція «Інноваційні технології при підготовці фахівців для швейної галузі» участь у якій взяли заступник з НВР та викладачі професійно-теоретичного навчання Ілліна О.М., Шевченко В.С. Матеріали Ілліної О.М. направлені відповідно до номінації заходу і вона отримала сертифікат.

В ході проведення позакласного заходу «Моя професія найкраща в світі», організований викладачем професійно-теоретичного навчання Шевченко В.С., учні групи № 11  дізнались про різнобічність професії кравець. Спробували бути стилістом підбираючи гардероб для клієнта та дизайнером виконуючи ескізи моделей одягу.

Розробка та проведення викладачем професійно-теоретичного навчання

Ілліною О.М. олімпіади із спецдисциплін з професій кравець, закрійник розвиває логічне мислення, кмітливість, підвищує інтерес до професії, спонукає прагненню більше знати та розуміти.

Робота учнів, організована майстрами виробничого навчання Чижовою О.І., Румянцевою Л.М. та викладачем Ілліною О.М. в Art-майстерні «Початок нового», дала  шанс майбутнім майстрам справи продемонструвати свій творчий потенціал, сприяти розвитку художньо-творчих здібностей у підростаючого покоління,  тобто створити своє майбутнє.

Заключним етапом тижня був благодійний ярмарок виробів декоративно-прикладного мистецтва, організаторами і розробниками пошитих виробів якого стали керівники кравців, закрійників груп № 11, 21, 31. Зібрані кошти перерахуються на лікування учениці Дуленко Олі.

11 група – 440 грн;

21 група – 581 грн;

31 група – 930 грн.

Велика подяка педагогічному колективу за підтримку.