Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну відзначають Міжнародний День Спасибі

Давайте скажемо спасибі за те, що це було, і скажемо спасибі за те, що цього більше не буде

У літературній вітальні бібліотеки Сумського ВПУ будівництва і дизайну до Міжнародного Дня Спасибі була проведена виховна година «Чарівні слова відкривають серце».

День цей можна по праву назвати одним з найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і до всіх людей в цілому. «Якщо ви хочете знайти щастя, перестаньте думати про вдячність і невдячність та віддавайтеся внутрішній радості, яку приносить сама самовіддача» – Дейл Карнегі.

На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Відомо, що просте слово «дякую» іноді значить  більше, ніж будь-які матеріальні винагороди. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові вчинки. Тому існування Міжнародного Дня Спасибі цілком виправдана.

Цього дня кожна людина на планеті Земля вимовляє цей символ вдячності багато разів, але не замислюється про те, як воно з’явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужною енергетикою володіє…

Слову «спасибі» більше чотирьох століть. Нас привчають говорити ввічливі слова з раннього дитинства. Не пристосовані вживати в повсякденності даний вираз, вважаються невихованими людьми. Беручи до уваги споконвічний сенс слова «спасибі», можна зробити висновок, що даний спосіб вдячності і прояви прихильності до оточуючих є, насамперед, своєрідним амулетом, завдання якого, відвести зло від його власника. Слова вдячності, які промовляються від чистого серця, здатні зігріти теплом, підняти настрій та підбадьорити.

Говоріть один одному «спасибі» – від усього серця, з побажанням потужного заступництва небесних сил. Не обмежуйте вживання цього чудового слова святковою датою, нехай природний знак шанобливого ставлення до оточуючих увійде у звичку на все життя. Тоді світ стане чистішим, а життя прекраснішим.