Виховна година на тему: “Україна там, де українці”

Україна там, де українці

«Нашого цвіту – по всьому світу», – крилатий український вислів розкриває всю глибину дивовижних доль українців, які з різних причин за різних обставин потрапили далеко за межі рідного краю. На сьогодні за межами України проживає 13–15 мільйонів українців…

Цій темі була присвячена виховна година, яка відбулася в бібліотеці ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» 27 лютого.

Ні для кого не секрет, що в результаті складних перипетій історії України мільйони наших співвітчизників роз’їхалися по світу в пошуках кращого життя, а іноді й просто заради виживання…

Під час заходу слухачі дізналися скільки хвиль переселення було і їхні причини, в яких країнах є українські діаспори, який їхній духовний, культурний та соціальний розвиток.

Ведучі заходу зазначили, що багато  українців здобули світове визнання,  на чужині вони займали важливі державні пости, підкорювали світ кіно, музики, високої моди та технологій, здійснювали епохальні наукові відкриття й навіть літали в космос, і в той же час, ніколи не забували  про своє українське коріння.

Українці за кордоном ретельно зберігають пам’ять про Батьківщину, прищеплюють своїм дітям любов до України, її мови, традицій і, звичайно ж, вражають людство різноманітними талантами. У їхніх серцях живуть слова: «Я – українець! Україна – це моя земля, з багатовіковою історією, традиціями, привітними людьми. І тому, де б я не був, Україна завжди в моєму серці, бо я там народився і виріс, там моє життя!».