Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну обирають здоровий спосіб житт

                                                                                                       Головним скарбом життя є здоров’я,

                                                                                                       і щоб його зберегти, потрібно багато знати.

                                                                                                                                                                             Авіцена

Незважаючи на успіхи у медицині та технічний прогрес, спостерігається  стійка тенденція до зниження рівня здоров’я  населення України, тривалість життя зменшується.  Особливою загрозою майбутнього країни є нинішній стан здоров’я  і спосіб життя молоді.  Національні інтереси потребують нагального вжиття ефективних заходів, одним з яких є популяризація здорового способу життя, особливо серед  молодого покоління.

Щороку 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я в ознаменування річниці заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я у 1948 році.

На відзначення цього дня 3 квітня у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбулася виховна година «Здоровя – найдорожчий скарб».

Більшість з нас мало знає про своє тіло, особливості його будови і функції, про здоров’я як головну цінність людини. Через це ми здійснюємо безліч помилок, деколи фатальних, яких легко можна було б уникнути. Людина володіє величезними можливостями для адаптації до зовнішнього середовища, у той же час вона дуже вразлива, схильна до чисельних небезпек і захворювань. Сучасна медицина нестримно розвивається, але її увага направлена в основному на лікування вже хворої людини, а питання профілактики, тобто запобігання захворюванням, – це завдання для кожного з нас.

Ведучі заходу розповіли слухачам про історію виникнення Дня здоров’я, створення Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), розкрили поняття «стилю» здорового способу життя, запропонували багато корисних порад щодо збереження здоров’я.

До уваги читачів була запропонована книжкова виставка «Запобігти, врятувати, допомогти», завдяки якій вони могли ознайомитись з літературою даної тематики.

Дбаючи про своє здоров’я, ми дбаємо про здоров’я майбутніх поколінь усієї нашої української нації. Зберегти його допоможе здоровий спосіб життя. Пам’ятайте, що Ваше здоров’я – у Ваших руках!