Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну відзначають Міжнародний День Землі

                                                                                                              Нехай земля квітує всюди –

                                                                                                             природу збережімо люди

22 квітня – Міжнародний День Землі – свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар’єрів.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Міжнародним свято було оголошено в 1990 році. У той рік безліч обрізків матерії з написами і малюнками були пронесені по нашій планеті. З них склали прапор Землі площею 660 кв.м, який символізував єдність людей в турботі про майбутнє планети і закликав ставитися з повагою до оточуючого нас світу.

До Дня Землі і Довкілля  17 квітня у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбулася тематична година «Здорова природа – здорова людина».

Присутні на заході розглянули  важливі питання екологічного характеру:  забруднення атмосфери, проблеми гідросфери, відповідальність за майбутнє планети, привернення уваги суспільства і кожної людини до глобальних проблем людства, збереження біологічного і ландшафтного різноманіття та поліпшення санітарного стану довкілля, вплив екологічних проблем на здоров’я людини.

Учням було запропоновано взяти участь у екологічному марафоні. Вони відповідали на питання, поставлені ведучими та переглянули відео «Крик Землі». Також було проведено конкурси та вікторини екологічної та природознавчої тематики. Під час тематичної години було використано презентацію «Забруднення довкілля в Україні», відбулася екологічна гра «Обіцянки  Землі», у якій кожен зміг продемонструвати свої знання з екології, проявити кмітливість і спостережливість.

Знання про природу разом з любов’ю до неї розвивають у нас людяність. Одвічна єдність людини з природою йде впродовж усього життя разом із радістю відкриття таємниць і див землі, всього, що живе й росте на ній. Безмежність навколишнього світу чарує, вабить і щедро віддячує кожному, хто з любов’ю й щирістю прагне осягнути землю. Саме природа формує уявлення людини про красу і досконалість. І чим раніше ми зможемо зрозуміти роль природи у духовному житті людини, тим вдумливіше, бережливіше будемо ставитись до неї.

У День Землі у різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів.

Закінчилась тематична година закликом до присутніх: «Давайте берегти нашу природу, нашу Землю, збагачувати та робити щось не тільки за для себе, а й для інших! Не забувайте, що наша доля – це доля нашої рідної Землі!».