Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну  підвищують  рівень правових знань

                                                                                                            Мої права – обов’язки інших,

                                                                                                            Права інших – це мої обов’язки.

Право, мораль, закон – ці парадигми тісно переплітаються в суспільстві. Будь-яке порушення норм права є аморальним вчинком, а порушення закону несе за собою адміністративну або кримінальну відповідальність і накладає відбиток на подальше життя особистості, стає каменем спотикання у намічених цілях, а іноді призводить до обмеження права на свободу.

Саме ці важливі питання обговорювалися 11 грудня  у бібліотеці  ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» під час Правової години

 «Я – громадянин правої  держави».

У сучасних умовах побудови правової держави велике значення в суспільстві набуває правове виховання і правова освіта, адже чим вищій рівень правових знань молодої людини, тим ширші горизонти відкриває перед нею життя. Воно іноді подає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права, без яких – ми ніхто. Тому кожному із нас сьогодні важливо знати хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.

Ведучі  заходу ознайомили  учнів з основними засадами кримінального права, видами злочинів та покарань за них, розповіли про сумну й, на жаль, зростаючу статистику злочинів і правопорушень серед неповнолітніх у нашій країні.

У ході бесіди з’ясувалося, що більшість підлітків знають свої права і свободи, та досить часто забувають про відповідальність, яку потрібно нести за свої дії, адже наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.

Потрібно не лише знати, а й правильно користуватись своїми правами, не порушуючи інтересів інших.

Для учнів, інформація, почута під час виховного заходу, була цікавою і корисною: «Закон – один для всіх!» – таким був їх висновок від почутого.