Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін

З 25 лютого по 4 березня у закладі пройшов тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін.

25 лютого виповнилось 150 років від дня народження видатної поетеси, письменниці – Лесі Українки. Учні ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» долучилися до високої поезії, взяли участь у флешмобі «Профтехосвіта Сумщини читає Лесю Українку». Викладачем української мови  Дарницькою Оленою Володимирівною для учнів 32 групи проведена гра «Факт чи фейк про Лесю Українку», під час якої вони дізналися про унікальні здобутки поетеси на тлі складних життєвих перипетій.

25 лютого відбувся обласний конкурс «Cook’N’Battle» із приготування страв української кухні закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини» (у рамках проєкту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професій «Кухар», «Кондитер»). Викладач  Косенко Олександра Петрівна підготувала ученицю групи № 2 Куксенко Анастасію до презентації страви іноземною мовою.

З метою впровадження нових форм роботи з обдарованою молоддю та розвитку творчих здібностей учнів 26 лютого 2021 року в закладі відбулася XІ Всеукраїнська гра           з англійської мови «PUZZLE-2021», яку провела Ревенко Тетяна Василівна. Всі змогли переглянути у холі І поверху вернісаж стіннівок «It’s interesting to know», презентований  викладачем іноземної мови Олександрою Петрівною Косенко та учнями 22 групи.

Перший день весни, 1 березня, почався з ерудит-шоу «Хто знає англійську краще» і стартом бізнес-турніру «Стратегія фірми 2021» для учнів І-ІІІ курсів.

Історичну фотоекспозицію «Сумчани і жителі області, які брали участь в Українській революції 1917-1920 років»,  Петровський Сергій Григорович презентував у холі ІІІ поверху.

2 березня учні 10 групи  продемонстрували свої знання  у вікторині «Сторінками історії та географії Великобританії та США». Також у холі І поверху відбувся мовний фотоквест.

Учні групи № 12 переглянули документальний фільм «Королівська сім’я», який познайомив їх з королівською родиною Великої Британії. Вони дізналися про її життя та звичаї. Фільм викликав у них інтерес до вивчення англійської культури.

3 березня  відбулася XII Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», під час якої вся країна вкотре об’єдналася в одну родину, яка зберігає духовну, історичну, культурну спадщину нашого народу. Учасники проявили свої знання та здібності, продемонстрували ерудицію та кмітливість при виконанні завдань. Учні І-ІІІ курсів ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» доторкнулися бездонних джерел українського народу, його історії, мудрості та культури. Разом із координатором конкурсу Дарницькою Оленою Володимирівною ми бажаємо учасникам перемоги!

З метою повторення теми уроку «Роман ХІХ століття» для учнів і 30 групи був проведений літературний калейдоскоп. Діти із задоволенням відповідали на запитання, виконували тести, презентували власні доповіді щодо ознак, видів, класифікації роману як жанру літератури. Викладач зарубіжної літератури Ревенко Тетяна Василівна задіяла музичні та відеофрагменти. Захід проведений в ігровій формі.

Під час проведення п’ятихвилинних розваг Федін Людмила Миколаївна  на уроках «Географії» допомагала здобувачам освіти систематизувати свої знання з предмета. 4 березня у 32 групі вона провела позакласний захід «Майстер-клас із розв’язування географічних задач».

Протягом тижня учні закладу на уроках історії мали змогу переглянути фільми: «Українські січові стрільці», «Національно-визвольна війна». Викладач історії Петровський Сергій Григорович  організував конкурс «Знавці історії» для І-ІІІ курсів.

Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін був цікавим, насиченим і корисним!