Конституція України – погляд у майбутнє

23 червня 2021 р. для здобувачів освіти у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське  ВПУ будівництва і дизайну» була проведена година інформації «Конституція України – погляд у майбутнє» Аллою КРАВЧЕНКО, бібліотекарем, Тетяною КИРНОЗ та Наталією ВІРЧЕНКО, вихователями гуртожитку.

28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.

Конституція України це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

До уваги присутніх, у бібліотеці також була запропонована книжкова виставка «Конституція від козаків до сьогодення», де читачі могли ознайомитися з правознавчою, історично-довідковою літературою. Виставка дала можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції, та відобразила найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, що триває і зараз.