Бабин Яр – це наша незагойна ран

9 вересня 2021 року для здобувачів освіти у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» проведений урок пам’яті «Бабин Яр – це наша незагойна рана»  Наталією ВІРЧЕНКО, Тетяною Кирноз, вихователями та Аллою КРАВЧЕНКО, бібліотекарем.

29 вересня 2021 року в Україні та світі відзначають 80-ті роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.

Ведучі  розповіли про події, пов’язані з трагедією у Бабиному Яру, який став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких були євреї. На заході були зачитані свідчення очевидців тих подій, згадували імена тих, кому вдалося вижити в ті трагічні дні 80 років тому, та тих, хто цьому посприяв – українців-праведників світу. «Праведники народів світу» – це почесне звання, яке, згідно з ізраїльським законом про пам’ять катастрофи, присвоюється неєвреям, котрі рятували євреїв у роки нацистської окупації, Голокосту, ризикуючи при цьому власним життям.

Також всі бажаючі ознайомилися у бібліотеці з виставкою літератури і фотоматеріалів, присвячених цим трагічним подіям.

Трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам’ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не допустити помилок у майбутньому.