Крути: трагедія, подвиг, пам’ять

27 січня 2022 р. з нагоди вшанування пам’яті українських юнаків, які героїчно боронили Україну під Крутами в січні 1918 року, для здобувачів освіти у бібліотеці ДПТНЗ «Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну»  була проведена  година пам’яті «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять» Аллою КРАВЧЕНКО, бібліотекарями та Тетяною КИРНОЗ і Наталією ВІРЧЕНКО, вихователями гуртожитку.

Героїчний бій став одночасно трагедією й  гордістю України. Юнаків було 300 проти шеститисячної армії ворога. Більшість полягло в бою, інших забрали в полон, довго й жорстоко катували. Та не впали юні герої на коліна, не просили пощади, помилування. Загинув увесь студентський курінь славною смертю, смертю героїв, віддавши своє молоде життя за Україну, показавши, що воля українського народу до визволення є твердою і непереможною.

Ведучі заходу наголосили, що між тими подіями, і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, сміливо можна провести історичну паралель. Минули роки, змінилися покоління, і знову на захист багатовікової національної ідеї піднявся цвіт нації.  Знову перед Україною нависла небезпека бути поглинутою ненаситним московським окупантом. Боротьба буде нелегкою, але ми маємо гідні приклади для наслідування, які не загубилися у вирі минулих століть.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Вітчизна збереже про них вдячну пам’ять  на віки вічні!