Зустріч підлітків з представниками правоохоронних органів

З метою формування правової свідомості здобувачів освіти 11 жовтня у гуртожитку нашого закладу бібліотекар Алла КРАВЧЕНКО та вихователь Наталія ВІРЧЕНКО організували зустріч підлітків зі старшими інспекторами відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Сумській області Олександром ГАЛИЦЬКИМ та Яною РАШЕВСЬКОЮ.
Гості ознайомили підлітків із діяльністю ювенальної поліції та провели бесіди на теми: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» та «Мінна безпека». Правоохоронці пояснили присутнім, куди потрібно звертатися у разі виникнення проблемної ситуації, та подарували їм пам’ятки з детальною інформацією.
Здобувачі освіти уважно слухали розповідь працівників поліції про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види й підстави адміністративної відповідальності малолітніх осіб. Правоохоронці дали змістовні відповіді на запитання, які виникали у підлітків під час бесіди. Окрім загальної теорії, під час правової бесіди поліцейські нагадали здобувачам освіти основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути.
Організація бесід і зустрічей з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи у закладі освіти, вона дозволяє підліткам реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної та ризикованої поведінки і не допускати її в майбутньому.