Паління чи здоров’я – вибирати тобі

31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Сьогодні гостро стоїть проблема виховання здорової молоді.
Здоров’я — найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу, відпущеного природою.
З метою попередження паління серед підлітків та здатності протистояти тютюновій залежності у гуртожитку закладу вихователем Наталією Вірченко була проведена інформаційно-виховна година про вплив цієї
шкідливої звички на молодь.
В ході спілкування вихователь нагадала учням, що здавна тютюн називали викрадачем розуму. Паліями не народжуються, ними стають люди, яких вчасно не застерегли, не зупинили, коли їхня рука тягнулась до цигарки.
Під час заходу присутнім було представлено ряд фактів, які підтверджують шкідливість паління для організму, особливо молодого. Спільно з здобувачами освіти був спростовуваний міф про начебто, «нешкідливе» паління електронних сигарет (вейп) та кальяну, адже матеріали, що представлялися здобувачам освіти, лише підтверджували шкідливість кожного виду паління.
А для тих кого спіткало це лихо, було запропоновано «10 правил, як кинути палити».
Виховна година закінчилася закликом до молоді: «Здоров’я, радість життя і щастя — в наших руках»!💪