8 квітня 2025 року на базі НМЦ ПТО у Волинській області у співпраці з НМЦ ПТО у Сумській області в онлайн-режимі відбувся міжрегіональний кулінарний форум «Ділимося кращими практиками підготовки кваліфікованих робітників з професій ресторанного господарства».






Це короткі, спеціалізовані програми навчання, які дозволяють здобути конкретні навички за короткий проміжок часу. Ми розробляємо адаптовані програми, що враховують індивідуальні потреби та можливості кожного здобувача освіти.
Навички самообслуговування, такі як приготування їжі, дозволяють людям з особливими потребами жити більш самостійно. Це не лише полегшує їхнє повсякденне життя, а й підвищує їхню самооцінку. 10 слухачів вже успішно опанували мікрокваліфікацію “Приготування млинців з різною сирною начинкою” та отримали відповідні сертифікати. 

Інтеграція осіб з особливими потребами через навчання та професійну підготовку допомагає змінити стереотипи про їхні можливості, формуючи більш толерантне та інклюзивне суспільство.
Заклад активно створює інклюзивний освітній простір, орієнтуючись на потреби кожного здобувача освіти. 












