VII Всеукраїнський конкурс «Fashion ПРОРИВ»

У рамках VII Всеукраїнського конкурсу «Fashion ПРОРИВ» («Прорив легкої промисловості України») на тему «Українська вишивка – світовідчуття нації, закодоване на полотні» відбувся вебінар, організований Національним галузевим партнерством в легкій промисловості України «FASHION GLOBUS UKRAINE» за підтримкою Науково-методичного центру з професійно-технічної освіти у Харківській області.
✨У вебінарі взяли участь спікери з України та закордону. Була представлена широка палітра технік української вишивки, від старовинних до сучасних, за допомогою яких розвивається культурна спадщина.
🔹Оксана КОСМІНА, український етнолог та історик матеріальної культури, ділиться своїми дослідженнями у цій області.
🔹Макар ЛІБЕРМАН, дизайнер одягу та аксесуарів, впроваджує техніки ручної роботи в сучасний дизайн, створюючи унікальні та естетично привабливі вироби.
🔹Evridiki Papachristou розкрила можливості 3D технологій у фешн індустрії через інноваційні програми проектування. 🔹Дмитро ЧАЙКО, директор київської філії “Веллтекс-Україна”, представляє найсучасніше вишивальне обладнання, яке допомагає піднімати якість та швидкість виробництва.
Компанія “ЕДЕЛЬВІКА”, один з лідерів у галузі, демонструє свій досвід впровадження вишивальних технологій у масовому виробництві. Оксана ФУРСА, мисткиня та професор, акцентує на партнерстві закладів освіти у індустрії моди, сприяючи зближенню теорії та практики.
Майстрині виробничого навчання Людмила РУМЯНЦЕВА, Ольга ЧИЖОВА та викладачка Оксана ІЛЛІНА ознайомилися з історією української вишивки, впровадженням технік ручної роботи в сучасний дизайн, 3D-технологіями в фешн-індустрії, сучасними технологіями вишивального виробництва від лідерів галузі, новітнім вишивальним обладнанням.👍
Педагогині долучилися до участі та отримали сертифікати.