Відбулася навчальна поїздка за програмою «Ізолювальник з термоізоляції» до м. Івано-Франківськ

Олександр Святський, викладач ПТП, у перший день отримав цінні знання.
Своїм досвідом поділилися:
▪️ Катерина Мірошниченко – перспективи розвитку ПТО. Закон про професійну освіту. Центри інновацій.
▪️ Гаврилюк Ігор Олегович – заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської військової державної адміністрації. Вітальне слово, перспективи розвитку професійної освіти, відкриття майстерень і центрів в області.
▪️ Ігор Лепьошкін – радник проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”. Про завдання проєкту, курси енергоефективності, впровадження проєктів в систему освіти сьогодні. Ключові завдання проєкту. Унікальні підходи до викладання дисциплін короткострокових програм. Запровадження нових навчальних програм з енергоефективності. Підготовка фахівців будівельної галузі. Підтримка підготовки фахівців. Енергоефективність. Напрям України до європейської спільноти – зелене відновлення країни на базі енергоефективності.
▪️ Олексій Шафоростов – директор навчально-методичного кабінету професійно- технічної освіти в Івано-Франківській області.
Робота закладів ПТО в умовах війни. Зелена енергетика, економія ресурсів, європейські стандарти з енергоефективності.
▪️ Світлана Федорівна Кисилиця – заступник директора Івано-Франківського професійного ліцею. Досвід реалізації проєкту із енергоефективності в стінах навчального закладу. Передові системи термомодернізації будівель і споруд. Ізолювальник з термоізоляції. Монтажник світлопрозорих елементів.
Семінар відбувається за сприяння проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”, що впроваджується в Україні компанією “Deutshe Gesellshchaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH” за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.
Дякуємо організаторам за цінний обмін досвідом!