Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну пам’ятають і шанують Героїв Небесної сотні

Небесна Сотня воїнів святих

І душу, й тіло склали за Свободу,

За розбрат нації взяли на себе гріх,

Освячені любов’ю до народу…

Сьогодні ми знову в скорботі і з великою вдячністю згадуємо подвиг учасників Революції гідності та увінчуємо пам’ять Героїв Небесної сотні. Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами 21 лютого в літературній вітальні  бібліотеки ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва та дизайну проведена година пам’яті «А Сотня відлетіла в небеса».

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників,  які хотіли кращого майбутнього для українців. Протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею».

Не плач і не ридай, родино,

Хоч біль ніколи пройде

Пишайся, ненько Україно –

Найкраща  сотня в небо йде…

Минуло 4 роки із того часу, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану, які віддали своє життя за честь, волю, за право бути вільним та єдиним народом у власній державі, за країну в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, після всього, що пережила наша держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…

«Герої Небесної сотні» – справжні янголи-охоронці України. Вони віддали найголовніше, що у них було – своє життя, за кращу долю для нас, назавжди ставши орієнтиром для майбутніх поколінь вільних українців.

Саме за цю самопожертву Небесну сотню українці канонізували без чиновницької тяганини та церковних постулатів, за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, щоб захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

Герої не вмирають. Вони відлітають від нас у небесну блакить, щоб там у вселенському безмежжі янгольськими сотнями захищати рідний край від демонів зла.

Будьмо достойними наших небесних ангелів!

Вічна пам’ять Героям!