VІІ обласний Психологічний Форум «Психологічні горизонти: теоретичний потенціал та практичні інновації»

19 квітня 2018 року на базі КЗ Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся VІІ обласний Психологічний Форум «Психологічні горизонти: теоретичний потенціал та практичні інновації», в якому прийняли участь соціальний педагог Хомутенко Юлія Олександрівна та практичний психолог Біловол Лариса Володимирівна. В рамках Психологічного Форуму Хомутенко Ю.О. та Біловол Л.В. взяли участь у майстер – класах: «Запобігання професійному вигоранню педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами», «Використання методу соціальної панорами у роботі психологічної служби», які проходили на базі ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну».

Під час майстер – класу «Запобігання професійному вигоранню педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами» було обговорено міфи про професійне вигорання, його ознаки, засоби діагностики та шляхи попередження вигорання педагогічних працівників, у тому числі і тих, хто працює з дітьми з особливими освітніми потребами.

При проходженні майстер – класу «Використання методу соціальної панорами у роботі психологічної служби» учасники ознайомились з принципами та закономірностями методу, базовими техніками, що сприяють гармонізації міжособистісних стосунків.