Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну відзначають День Землі

Щоб берегти землю, природу,

Треба її полюбити,

Щоб полюбити, треба пізнати.

Пізнавши неможливо не полюбити

 М. Пришвін 

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня, в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди, проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності.

18 квітня до Дня Землі у гуртожитку ДПНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» для учнів була проведена виховна година «Земля – наш дім». Присутні на заході розглянули такі важливі питання екологічного характеру, як забруднення атмосфери, проблеми гідросфери, відповідальності за майбутнє планети Землі, привернення уваги суспільства і кожної людини до проблем охорони навколишнього середовища та поліпшення санітарного стану довкілля.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Міжнародним свято було оголошено у 1990 році. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу територію, висадити  дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля…

У День Землі у різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру символ спокою, мирного життя та солідарності народів. І водночас це заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі.

Земля наш дім, наша мати і ми нерозривно з нею пов’язані: як ми до неї ставимось так і вона до нас.