День вчителя пройшов на “УРА”

Щороку 5 жовтня в понад 100 країнах відзначається день вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches ‘Day). Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти – день, в який відзначаються роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.
Історичною передумовою для запровадження Дня вчителя стала відбувся 5 жовтня 1966 року в Парижі Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів (Special Intergovernmental Conference on the Status of Teachers). У результаті представниками ЮНЕСКО і Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителів» (Recommendation concerning the Status of Teachers).
У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками учнів та педагогів. Поміж багатьох свят у календарі це день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний.
День вчителя традиційно шанується і в ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну». Учнівський актив підготував святковий концерт на честь учителів, де висловлювали свою щиру подяку за любов, розуміння, за те, що допомагають стати на вірний шлях.
Хочемо побажати всім працівникам освіти:
Щастя і здоров’я міцного!
Учнів вдячних!
Чистих світанків,
Сонячних ранків!
Промінь сонця
В кожне віконце!
Ніжної ласки,
Душевної казки,
Щастя без ліку
І довгого віку!