Час згадати нашу славу, брате!

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва та День захисника України. Цей день обрали не випадково. Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. Народ завжди ставився до захисників України з повагою і любов’ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності.
Відзначили це свято і учні ДПТНЗ «Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну». В бібліотеці навчального закладу10 жовтня відбулася тематична година «Час згадати нашу славу, брате!». Ведучі заходу розповіли історію виникнення козацтва та Запорозької Січі, провели конкурси, ознайомили з кодексом лицарської честі козаків, пригадали прислів’я та народні прикмети на Покрову. Також учні прослухали козацькі пісні: «Ой на горі та женці жнуть»,«Ой у лузі червона калина», «Розпрягайте, хлопці, коні».
День захисника України — свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний. По завершенні заходу читачі ознайомились з книжковою виставкою «Козацькими стежками».