Ярмарок робітничих професій у ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну»

11 жовтня 2018 року ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» спільно з Сумською районною філією Сумського обласного центру зайнятості запросив учнів Сумського району на ярмарок робітничих професій. Метою зібрання було популяризація робітничих професій, а саме: ознайомлення учнів із переліком професій, які дають змогу займатися індивідуальною трудовою діяльністю, які мають сталий попит на ринку праці; дати пораду в обранні професії до душі; навчити уникненню помилок і розчарувань у виборі професії та мати професійний успіх та ріст; навчити, як не розгубитися в різноманітності вибору свого майбутнього.
Учасники художньої самодіяльності Сумського ВПУ будівництва і дизайну презентували яскраві виступи, після яких лунали бурхливі оплески залу. Родзинкою концерту став виступ агітбригади училища.
Після закінчення концертної програми присутніх чекали завдання у вигляді квестів, майстер-класи за професіями: «Перукар (перукар-модельєр), візажист», «Кравець, закрійник», «Муляр, електрозварник ручного зварювання», «Кухар», «Штукатур, лицювальник-плиточник», в ході яких учні мали змогу опанувати основи професії та отримали відповіді на всі питання, що були для них цікавими.
Пройде зовсім небагато часу і учням 9-11 класу доведеться вибирати свій шлях у житті. Цей шлях починається з перехрестя, від якого розходяться не 3, як в казці, а 50 тис. доріг – саме стільки зараз існує професій. І дуже важливо не помилитися у виборі шляху. Адже від цього вибору залежить дуже багато: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті. Недарма кажуть, що обираючи професію, людина вибирає свою долю.
ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» готує висококваліфікованих робітників та спеціалістів, які мають попит на ринку праці у нашій країні. Ярмарок робітничих професій став цікавим відкриттям для майбутніх випускників шкіл, які зроблять правильний вибір професії та, сподіваємось, – прийдуть до нас на навчання.