Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну люблять і шанують рідну українську мову

                                                              Мово, українська, мово моя мила!

                                                           Ти уся із співу, весняних дібров.
Ясна – як усмішка, чиста – як сльозинка.
Ти моє найбільше щастя і любов.

                                                           Я до тебе мово, так горнуся щиро
У слова вслухаюсь різні і прості…

 

 

У літературній вітальні бібліотеки училища відбувся тематичний вечір «Мова душа народу», присвячений Дню української мови та писемності.

Організатори і учасники заходу підготували цікаву, змістовну програму. Слухачі знайомилися із думками класиків української літературної мови, насолоджувалися піснями та віршами, ознайомилися із виставкою мовних словників, тематичною добіркою поезій. Також присутні мали можливість прийняти участь у дискусії щодо культури української мови та культури спілкування.

Шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким, але український народ зумів її зберегти, вона живе, ми відчуваємо її красу та мелодійність. Сьогодні потрібні не просто красиві слова та обіцянки, а наполеглива праця у розвитку української мови. Нам, як ніколи, треба берегти свою рідну мову, робити все, щоб вона і надалі розвивалася та утверджувалася, щоб зростав її престиж .
Слово – найтонший дотик до серця, воно може стати і ніжною запашною квіткою і живою водою, що повертає віру в добро… Мудре і добре слово дає радість, нерозумне і зле приносить біду. Словом можна вбити і оживити, поранити і вилікувати, посіяти тривогу і одухотворити, викликати і посмішку і сльозу, відродити віру в людині…
Звучи, рідна мово,

На землі рідній лийся по вінця,

Мово моя українська,

Мово моя материнська!

Мово рідна, квітуй і шануйся,

Любов’ю воздай всім народам і мовам.

З тобою я плачу, з тобою сміюся,

О ріднеє слово.

Проведене літературне свято виконало свою місію, кожен поринув у власні роздуми щодо становлення та розвитку української мови.

Всі присутні дійшли висновку, що байдужих до проблем рідної мови в нашій країні не залишилося.