День відкритих дверей у ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну»

19 лютого 2019 року ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» гостинно відчинило двері для учнів випускних класів  міста Суми та Сумської області. Метою заходу були популяризація робітничих професій, а саме: ознайомлення учнів із переліком професій, що дають змогу займатися індивідуальною трудовою діяльністю, мають сталий попит на ринку праці; допомога в обранні професії до душі, формування почуття перспективності професійного успіху; орієнтування у різноманітності вибору свого майбутнього.

Учасники художньої самодіяльності Сумського ВПУ будівництва і дизайну презентували яскраві виступи, після яких лунали бурхливі оплески залу. Родзинкою концерту став виступ агітбригади.

Після закінчення концертної програми присутніх чекали завдання у вигляді квестів, майстер-класи за професіями: «Перукар (перукар-модельєр), візажист», «Кравець, закрійник», «Муляр, електрозварник ручного зварювання», «Кухар»,  «Штукатур, лицювальник-плиточник», під час яких учні опановували основи професії та отримали відповіді на всі запитання стосовно майбутнього професійного життя.

Пройде зовсім небагато часу, і учням 9-11 класів доведеться обирати свій шлях у житті. Він починається з перехрестя, від якого розходяться не три, як у казці, а понад 50 тисяч доріг.  Саме стільки зараз існує професій.      І дуже важливо не помилитися у виборі шляху. Адже від цього залежить дуже багато: і матеріальний достаток, і коло спілкування, й інтереси, і щастя у житті. Недарма кажуть, що обираючи професію, людина обирає свою долю.

ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» готує висококваліфікованих робітників та спеціалістів, які мають попит на ринку праці у нашій країні. День відкритих дверей став цікавим відкриттям для майбутніх випускників шкіл, які розмірковують над  правильним вибором професії та, сподіваємось, прийдуть до нас на навчання.