Тиждень предметів природничо-математичного циклу під девізом «Пізнавально, дружно, весело!»

З 18 лютого по 5 березня лютому у нашому закладі проходив тиждень предметів природничо-математичного циклу під девізом «Пізнавально, дружно, весело!». Кожного дня учні мали можливість або позмагатися, або дізнатися щось нове, цікаве, незвідане.

Наша Земля скоро вичерпає свій ресурс. На яких планетах нам буде комфортно жити? Які труднощі буде долати людство на шляху, щоб іншу планету ми могли назвати своїм другим будинком? 26 лютого учні групи № 10 намагались відповісти на ці запитання разом з вчителем фізики та астрономії Іванущенко К.О. у ході позакласного заходу «Другий дім землян».

27 лютого викладачем Захисту Вітчизни були організовані змагання по стрільбі з пневматичної гвинтівки серед хлопців та дівчат училища. У фінал вийшли такі учні: гр. № 24 – Давидовський Мирослав, № 21 – Ратушна Яна, № 11 – Поважна Дар’я,  № 12 – Кліменко Катерина, № 30 – Лещенко Яна, № 31 – Скоромна Кристина, № 34 – Фоменко Артем, № 14 – Близнюк Владислав, № 22 – Власова Ксенія, № 20 – Островєрхова Анастасія, № 10 – Гончарова Олеся.

Одночасно у спортивному залі проходили змагання з бадмінтону серед дівчат училища, які організували викладачі фізичної культури Зеленіна А.В. та Зеленін М.П. І місце вибороли учениці гр. № 30, ІІ місце посіли дівчата гр. №20, ІІІ почесне місце дісталося дівчатам гр. № 12. Вітаємо переможців!

28 лютого майбутні перукарі захищали свої проекти і давали відповідь на питання: «Фарба для волосся: «Союзник краси чи ворог для здоров’я?» Інтегрований позаурочний захід з хімії та перукарської справи «Хімія кольору» підготувала і провела викладач хімії та біології Бондар Н.М. На завершення була проведена інтелектуальна вікторина, під час якої учні продемонстрували відмінні знання з хімії та перукарської справи.

Дуже цікавим і пізнавальним був позаурочний захід «Інформатична масляна», проведений 4 березня викладачем інформатики Сухоставець О.М. напередодні святкування Масляної. Учні групи № 12 пригадали українські народні звичаї і традиції, позмагалися у конкурсах, розгадували ребуси, встановлювали зв’язок між 10-річною та 2-річною системою числення, пригадували народні прислів’я та приказки. Усі отримали велике задоволення.

Викладач фізики Бережна І.А. провела у групі № 30 фізичну гру «Дивовижна фізика».

5 березня у кабінеті математики відбулася інтелектуальна гра «Хто зверху?», підготовлена викладачем математики Овсієнко В.А. У грі взяли участь дві команди – хлопців та дівчат. Дуель команд дівчат і хлопців складалася із чотирьох раундів: «Хто більше», «Вірю-не вірю», «Бліц», «Збери літери». З розривом у три бали перемогла команда дівчат. Але хочеться сказати, що сьогодні перемогла наука. Ми побачили, що ці знання нам потрібні завжди й всюди: чи то ми хлопці, чи дівчата.

Підводячи підсумки тижня можна з впевненістю високо оцінити бажання учнів розвиватися, досягати нових вершин не тільки на рівні основних знань, а й у спектрі додаткової інформації.

Шановні учні, викладачі природничо-математичного циклу щиро вдячні Вам за Вашу зацікавленість заходами Тижня, за активну участь в підготовці і проведенні всіх заходів, за те, що зерно науки і знання проростає на благодатному ґрунті!

Сердечно вітаємо всіх переможців!