Виховний захід “Щастя. Як його досягти?”

Немає нічого вищого і прекрасного,
ніж давати щастя багатьом людям

20 березня  – жителі всього світу  відзначають Міжнародний день щастя.  У липні 2012 року його запровадила Організація Об’єднаних Націй.  А хто ж запропонував проголосити сьогоднішній день Днем щастя? Виявляється, ініціатива надійшла з невеличкої гірської країни в Азії  – Бутану. Вважають, що саме жителі Королівства Бутан є найщасливішими людьми в світі. У них для цього навіть існує своя система вимірювання щастя – коефіцієнт Валового національного щастя, який у бутанців значно вищий, ніж у решти народів. Окрім Бутану до щасливчиків також зараховані й інші країни: Данія, Норвегія, Швейцарія, Нідерланди, Франція, Австрія, Мадагаскар…

Мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. У кожної людини своє уявлення, що таке щастя і що потрібно для того, щоб бути щасливим. Недарма народ каже: «Не родись багатий та вродливий, а родись при долі та щасливий»
Що ж таке щастя?…

Щастя – це стан цілковитого задоволення життям; вияв радості від спілкування з рідними, близькими; успіх, удача. Поняття щастя стосується духовного світу людини. А скільки людей – стільки ж і світів. Тож зрозуміло, що кожен витлумачуватиме щастя по-своєму. Для когось – це задоволення, втіха; для когось – добробут. Хтось щастя розуміє як удачу, талан. Для інших щастя – це радість. Саме тому й найзагальніші рекомендації як жити, щоб досягти щастя, є дуже умовними.

Отже,  двадцятого березня у бібліотеці Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» учасники заходу з’ясовували, що таке  щастя і як його досягти? Для заходу організатори створили презентацію «Мистецтво бути щасливим».

Усі присутні зійшлися на думці, що щастя не існує незалежно від нас, а передумови задоволення і щастя лежать у нас самих, у наших зусиллях. Зрозумівши, що без власних зусиль ми не зможемо досягти ні успіхів, ні задоволення та щастя. Той, хто не зрозумів цього, все життя чекатиме хвилини, коли доля подарує йому щастя, замість того, щоб зосередити всі зусилля на досягненні якоїсь мети і досягти її.

Хай кожному з нас воно усміхнеться. Будьмо щасливі!