Виховна година на тему: “ЗДОЛАЄМО ТУБЕРКУЛЬОЗ РАЗОМ!”

Щорічно 24 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з туберкульозом .

Цей день був встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в ознаменування того, що у 1882 році лікар Роберт Кох оголосив про відкриття збудника туберкульозу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

27 березня у бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбулася тематична година «Обережно! Туберкульоз!». Ведучі розповіли присутнім  про причини захворювання на туберкульоз, його симптоми,  надали поради, як уберегтися від нього, разом із учасниками заходу склали усну пам’ятку «Як не допустити захворювання на туберкульоз».

У нашій державі проблема епідемії туберкульозу є особливо гострою. 20 років тому в Україні була оголошена епідемія цієї хвороби. За даними прес-служби Міністерства охорони здоров’я України на сучасному етапі Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз (81 випадок на 100 тисяч населення) та посідає за цим показником сьоме місце в Європейському регіоні.

Організатори заходу застерегли присутніх: «При найменшій підозрі на наявність туберкульозу необхідно звернутися до лікаря у медичний заклад для проходження обстеження. Туберкульоз дуже підступна хвороба, тому відкладати візит до лікаря – величезний ризик для здоров’я».

Читачі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Що треба знати про туберкульоз».

Серйозною підмогою у боротьбі з туберкульозом стають підвищення санітарної грамотності населення, поглиблення знань про причини виникнення, шляхи поширення, методи запобігання та лікування захворювання. Слід бути уважними до свого здоров’я та здоров’я тих, хто поряд з вами.