Літературний вечір вшанування пам’яті юної поетеси Олександри Бурбело

Буває  мить  якогось  потрясіння:
побачиш  світ,  як  вперше  у  житті.
Звичайна  хмара,  сіра  і  осіння,
пропише  раптом  барви  золоті.

Ліна Костенко

Не секрет, що кожній людині хотілося б залишити свій помітний слід на землі. У дитинстві ми мріяли стати акторами, космонавтами.

А ось маленька Саша мріяла стати відомою письменницею. І стала. За свій короткий життєвий шлях у 15 років вона залишила цінний літературний доробок. Дівчинка була невиліковно хворою, але це не стало на заваді для розквіту її творчості. Вона писала вірші, прозу, пісні, захоплювалася фото. Була талановитою в усьому. Друкувалася у різних виданнях, отримувула почесні відзнаки, грамоти і вже посмертно прийнята до Спілки письменників України. Велика снага до творчості, любов до життя були джерелами її натхнення. Сильна духом, вона ніколи не скаржилася на біль. Не маючи вже змоги розмовляти, на питання:”Як справи?” – показувала “Окей”. Життя цієї маленької дівчинки – приклад сильної особистості, віри у те, що кожна людина – унікальна і неповторна.

Дідусь Олександри після смерті улюбленої онучки зайнявся популяризацією її творчості. Це стало сенсом його життя. Дівчинка продовжує жити у його спогадах під час творчих зустрічей з читачами. Подорожуючи містами України, він доносить її творчість до юних сердець. Були видані збірки її творів. Міністерство освіти і культури України оцінило по достоїнству творчість Олександри Бурбело і внесло до вивчення шкільного курсу української літератури 5-11 класів.

Ось і нашим учням випала чудова нагода познайомитися з надзвичайно талановитою молодою поетесою, дівчинкою з великим серцем, переповненим любові до життя, людей, України.

На закінчення зустрічі Володимир Бевз залишив нам цінний дороговказ: “Кожен з Вас, кожна дитина, має талант. Він може проявлятися по-різному: чи то у якомусь творчому руслі, чи то у професійному умінні. Але вірте у себе, у свої можливості, розвивайте свої здібності. Це – шлях до здійснення ваших мрій і успіху”.

Ця зустріч – як ковток свіжого повітря. У наш час  інформаційної пропаганди зла і насилля так важливо долучати молодь до світу доброго, прекрасного і вічного.

Дуже вдячні Володимиру Бевзу за теплий літературний вечір і знайомство з юною зіронькою Олександрою Бурбело, що так яскраво засяяла на творчому небосхилі, але передчасно згасла.

Тож цінуйте кожну мить. Творіть, розвивайтеся, досягайте своїх вершин, бо життя прекрасне, неповторне і швидкоплинне.

Детальніше про творчість Олександри Бурбело дізнайтеся тут https://www.youtube.com/channel/UCwAIUQcEt1LI7OINzh7BIqw