Ярмарок вакансій для випускників будівельної галузі та сфери послуг

11 квітня 2019 року у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» спільно з  Департаментом освіти і науки СОДА та Сумським міським центром зайнятості було проведено інформаційно-масовий захід «Ярмарок вакансій для випускників будівельної галузі та сфери послуг».

Основною метою проведення заходу було заохочення учнів до пошуку роботи, підвищення їхньої обізнаності щодо ринку працевлаштування, можливості знайти постійну або тимчасову роботу, вирішення питань практики  тощо.

Фахівці служби зайнятості розповіли присутнім про стан ринку праці міста,  ознайомили з актуальними питаннями зайнятості випускників навчальних закладів, провели семінар «Співбесіда з роботодавцем при влаштуванні на перше робоче місце».

У рамках Ярмарку вакансій  відбувся також Круглий стіл «Шлях до успішної кар’єри починається з правильного вибору професії», участь у якому допомогла  майбутнім фахівцям отримати відповіді на актуальні питання, пов’язані з  побудовою успішної кар’єри.

Серед учасників Ярмарку були присутні кращі підприємства та  організації міста: ПАТ «Сумихімпром», ПАО «Сумбуд», Концерн «Нікмас», «Швейне виробництво українського бренду «TELL»»,  Мережа салонів краси «Аплі-Сенсор», Мережа салонів «Ф’южен», Ресторан «Іль де Франс».

Учням ярмарок вакансій надав можливість отримати максимум інформації з перших рук, познайомитися з компаніями, в яких вони можуть надалі отримати роботу, оцінити свої шанси і зрозуміти, які зусилля їм необхідно докласти, щоб претендувати на ту чи іншу вакансію.

За словами учасників «Ярмарку вакансій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

Працівники ж центру зайнятості запевнили: у планах – тільки збільшувати кількість підприємств для співпраці і надалі допомагати молоді робити правильний вибір.

У рамках заходу відбулась також  просвітницька акція «Захищай свої права разом з Мін’юстом». Спеціалісти юстиції роздали учням  інформаційні матеріали, з яких ті могли дізнатися, як відстояти своє право, бути захищеними і як діяти у разі посягання на їхню честь та свободу.

Дякуємо всім партнерам, які взяли участь у Ярмарку вакансій, та запрошуємо на майбутні заходи.