Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну удосконалюють культуру спілкування

                                                                              Будь добрим! Зроби людині, хоча і незнайомій,

                                                                              бодай маленьке добро і відчуєш, як стане легше.

                                                                                                                                                                   Олесь Гончар

 

«Будьте добрими, милосердними, терпимими, ввічливими та чуйними» – такі заклики лунали у стінах бібліотеки гуртожитку Сумського ВПУ будівництва та дизайну 18 грудня під час проведення відкритої виховної години.

Учні провели вечір активного спілкування під назвою «Культура спілкування між людьми».

Протягом багатьох століть в українців склалися свої принципи і закони життя, моральні цінності. Але сьогодні ми чомусь про це забуваємо, серця наші черствіють, просто втрачаємо людяність.

Ціннішого, ніж доброта, чуйність, любов, співпереживання, уміння розділити чужий біль, розрадити у горі й біді, немає на землі. Такі якості не придбаєш у магазині, їх ні в кого не позичиш, їх варто виховати і виростити у собі змалечку по краплиночці. Кожному під силу навчитися бути добрим, людяним, милосердним.

Говорили про найдорожче, вічний людський скарб – милосердя та доброту. Недаремно говорять, що криниця без води – просто яма, так і людина без доброти – сама тільки оболонка.

«Рости, відкривати себе, учитися любити, пізнавати людей – це складна робота. А тому основне завдання молоді, поряд із тим, що вони мають здобувати знання, – вчитися жити у цьому великому світі за законами добра, вміти розрізняти добро і зло. Про доброту не потрібно багато говорити, її видно в людині, в її погляді, в розмові, у характері й вчинках», – наголосила вихователь Тетяна Кирноз.

Також ведучі звернулися до присутніх із закликом: «Будьте добрими, людяними, милосердними, терпеливими, нехай не черствіють ваші душі у щоденних клопотах, бережіть свої серця від усього злого, щоб оточуючі відгукувалися про вас, як про чуйних, добрих, щирих людей, Людей із великої літери».

Кажімо більше ніжних слів

Знайомим, друзям і коханим,

Нехай комусь тепліше стане

Від зливи наших почуттів.

Підсумком заходу стала інтелектуальна гра «Склади прислів’я ». Учні завзято доповнювали українські приказки та прислів’я про доброту та милосердя.