День Святого Валентина – свято кохання

    Минуще все, любов лиш вічна.
Міліють ріки, душі і слова.
І лиш вона пронизує сторіччя,

                                                     Перецвітає й знову ожива…                                                                               

12 лютого в залі бібліотеки  ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» була проведена виховна година «Кохання – мить прекрасна», присвячена Дню Святого Валентина, одному з найпрекрасніших, найтепліших свят у році.

Це хвилююче свято прийшло до нас, в Україну, із Заходу…

Кохання у життя людини, як правило,  приходить несподівано. Звичайний день тоді стає особливим, і звичний світ, у якому ти досі жив, раптом змінюється, наповнюється новими, яскравими барвами. І здається, що…Так ніхто не кохав…

                                  Так ніхто не кохав. Через тисячі літ
Лиш приходить подібне кохання.
В день такий розцвітає весна на землі
І земля убирається зрання…    

Дехто, в цей день  вперше освідчується в коханні та симпатії, а дехто вже в черговий раз привітає свою «другу половинку» найкращими словами, що причаїлись у найпотаємнішій глибині серця. Адже, саме кохання, любов – джерело творчого натхнення багатьох поколінь. Кохання – одне з найбільш піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів, без якого не може існувати людство. Про таке кохання складають легенди, поети пишуть поеми, прозаїки – романи, композитори – опери та пісні.  Дійсно, справжнє кохання здолає всі перешкоди, витримає прощання і розлуку, якими б тривалими вони не були.

Ведучі заходу розповіли присутнім про історію виникнення Дня закоханих, чому цей день носить ім’я Святого Валентина, ознайомили  з історією виникнення свята, традиціями його святкування у різних країнах світу та коли розпочали його святкувати на Україні.

По закінченню свята ведучі побажали всім присутнім, щоб кожен день їх життя був сповнений кохання, як і День святого Валентина, – найбільш поетичний, найтаємничіший, найромантичний день року.