Захисти себе від туберкульозу

22 березня у гуртожитку ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» вихователь Тетяна КИРНОЗ та сестра медична Ніна СИЧОВА провели виховну годину на тему: «Захисти себе від туберкульозу».

Щорічно 24 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з туберкульозом або ще називають «День білої ромашки».

У нашій державі проблема епідемії туберкульозу є особливо гострою. 20 років тому в Україні була оголошена епідемія цієї хвороби. За даними прес-служби Міністерства охорони здоров’я України на сучасному етапі Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз (81 випадок на 100 тисяч населення) та посідає за цим показником сьоме місце в Європейському регіоні.

Серйозною підмогою у боротьбі з туберкульозом стає підвищення санітарної грамотності населення. Медична сестра інформувала здобувачів освіти про небезпеку, причини і тяжкі наслідки зараження туберкульозом, шляхи поширення, методи запобігання та лікування захворювання.

Організатори заходу застерегли присутніх: «При найменшій підозрі на наявність туберкульозу необхідно звернутися до лікаря в медичний заклад для проходження обстеження. Туберкульоз дуже підступна хвороба, тому відкладати візит до лікаря – величезний ризик для здоровя».

Зустріч була цікавою і корисною.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я рідних.