Урок-застереження «Не стань товаром на шляху до мрії»

Щорічно 18 жовтня  відзначається  Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Цей день був започаткований   18 жовтня 2007 року Європейським  Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

18 жовтня учні групи № 12 під керівництвом Сухоставець О.М. відвідали бібліотеку-філію №1 централізованої міської бібліотечної системи. Співробітники бібліотеки, юристи територіального управління юстиції та представники патрульної поліції провели урок-застереження «Не стань товаром на шляху до мрії».

Метою заходу було інформування про сучасні прояви торгівлі людьми, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

У ході уроку учні отримали поради щодо працевлаштування, корисні рекомендації для поїздки за кордон, зрозуміли, як не стати жертвою торгівлі людьми.