Краєзнавча виховна година “Меценат за покликом душі”

23 жовтня учні групи 10 за професією “Перукар (перукар-модельєр), візажист” разом з майстром виробничого навчання Лісовенко Т.В. та класним керівником Овсієнко В.А. відвідали бібліотеку-філію 1 Сумської міської ЦБС, де була проведена виховна година на тему «Меценат за покликом душі», присвячена 200-річчю від дня народження Миколи Артемійовича Терещенка.
Учні з цікавістю познайомилися з історичним портретом нашого земляка, відомим українським підприємцем, цукрозаводчиком, меценатом, почесним громадянином Глухова та Києва.
Працівники бібліотеки продемонстрували мультимедійну презентацію «М.А. Терещенко – благодійник та меценат», з якої учні більш детально дізналися про вклад родини Терещенків у культурну, наукову, мистецьку, просвітницьку та благодійну скарбницю держави. А також довідалися про яскравих нащадків М. А. Терещенка, які продовжили справу свого батька, діда, прадіда.
Учні мали змогу ознайомитися з відкритим переглядом «Вони прославили наш край» та переглянути книги й статті з періодики про знамениту династію Терещенків.
Година краєзнавства навела учнів на думку, що в наш час, складний для всіх українців, не вистачає таких благодійників, меценатів та патріотів рідного краю.
Дякуємо працівникам бібліотеки-філії за те, що ознайомили нас з життям і діяльністю відомих меценатів, за співпрацю у вихованні в молоді найкращих моральних якостей.