Перемога в обласному конкурсі волонтерських загонів

«Ветеран живе поруч»

…Наше життя – багряний згусток крові,
Що зве у бій, а не до каяття.
Долоні наші стислись в кулак долі,
У піхвах – меч, а не рабів ниття.
Ми – той Народ, що правду несе в Слові,
Ми – Нація, що творить Майбуття
Честь лицарів. Ми – Люди хліба й солі,
Ті, що не знатимуть ніколи забуття!

З нагоди вшанування пам’яті ветеранів, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни, та воїнів, які боронять незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України сьогодні, а також із метою виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, шанобливого ставлення до пам’яті про ветеранів та героїв сучасності у травні 2019 року відбувся обласний Конкурс волонтерських загонів «Ветеран живе поруч».
…Понад сімдесят років тому завершилося повне визволення України від фашистських загарбників. Мільйони загиблих, пропалих без вісти, полонених, тих, хто залишилися інвалідами. Чотири Українські фронти визволяли нашу землю від окупантів. У їх складі були й представники народів, які сьогодні входять до складу Російської Федерації. Ніхто з тих, хто воював за визволення України, навіть уявити не міг такий виверт історії. Так сталося, що їх нащадки через 70 років вдерлися на землю братського народу, анексували Автономну Республіку Крим, принесли біль та страждання людям на Донбасі. І за такого перебігу історичних подій наш народ має пройти черговий етап визволення країни. Але вже від нового окупанта…
Сьогодні, коли ворог вдерся в нашу країну, коли гинуть мирні люди, а солдати ціною власного життя боронять Вітчизну, ніхто не може бути осторонь, ніхто не має бути байдужим…
У проекті «Ветеран живе поруч» активну участь прийняли учні та педагогічні працівники Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну». Була проведена велика дослідницька, пошукова робота, відбулися численні волонтерські та благодійні акції.
Підведені підсумки конкурсу, за оцінкою журі:
Волонтерська організація «Небайдужі серця» ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» посіла І місце у конкурсі!