Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну люблять і шанують рідну українську мову

                                                                            Ну що б, здавалося, слова…

                                                                            Слова та голос  більш нічого.

                                                                            А серце б’ється ожива,

                                                                            Як їх почує!.. Знать, од Бога

                                                                            І голос той, і ті слова

                                                                            Ідуть меж люди! . . . . .

Т. Шевченко

Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. Напередодні цієї дати у літературній вітальні бібліотеки ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» відбувся тематичний вечір «Мова рідна, слово рідне».

6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: «На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка…

Організатори і учасники заходу підготували цікаву, змістовну програму. Слухачі довідалися про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Поезії, які лунали на заході, розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Шанувальники рідного слова  ознайомилися із виставкою мовних словників, тематичною добіркою поезій. Також присутні мали можливість прийняти участь у дискусії щодо культури української мови та культури спілкування.

Завершилося свято закликом: «Бережіть рідну мову, шануйте і розвивайте, дбайте про її чистоту і красу, намагайтеся говорити один одному лише добрі слова, тоді й світ навколо нас стане кращим».